Voorbereiding

Kernwaarde 4 is de voorbereiding

Zoals bij kernwaarde 2 vermeld wordt: een goede voorbereiding is de sleutel tot succes.

U zoekt een baan. U gaat bijvoorbeeld naar het uitzendbureau, naar netwerkdagen georganiseerd door het UWV en u zoekt waarschijnlijk ook op internet. Ook aan anderen vraagt u om uit te kijken naar de baan voor u en … jawel uw zoeken wordt beloond, u ziet de baan die u wilt, die bij u past.

Hoe bereidt u zich nu voor om de perfecte 1e indruk te maken?

Voorbereiding brief en CV:
U bekijkt de vacature, u stelt zichzelf de baan voor en u schrijft vragen op. U kijkt op de website, ziet een paar zaken waar u meer van wilt weten en u belt de contactpersoon die genoemd wordt in de vacature. Deze persoon is aanwezig en beantwoordt vriendelijk al uw vragen. Het is een leuk gesprek. Hij/zij schrijft uw naam op en zegt dan tegen u: “Solliciteer vooral, en noem mijn naam in de brief”. En u schrijft de brief en de CV en verstuurdt deze.
Dit is het ideale plaatje.

Nu de werkelijkheid.
U ziet de vacature en u denkt te weten wat alles betekent.  Er komt geen een vraag in u op. U bekijkt de website en u denkt: “Alles is duidelijk”. En u zegt tegen uzelf: “Bellen is niet nodig, ik weet wat er bedoeld wordt, ik ben uitstekend geschikt, misschien wat te oud”. U schrijft toch uw brief en CV en verstuurd deze. Zoals de meeste sollicitanten doen. 
U hebt nu uw 1e kans gemist om op te vallen, om u te onderscheiden. De start van de 1e indruk heeft  u niet gemaakt. 

U wilt echter die baan. Dan is het noodzakelijk dat u zich onderscheidt, dat men u onthoudt. Het begin van de 1e indruk is het bellen naar de contactpersoon.

Een sollicitatie is vooral u zelf goed voorbereiden.

Programma van de training.